Wat maakt verkopen van jaren 30 woning zo bijzonder?


Een jaren 30 woning is een bijzonder pand. Deze geliefde woningen zijn al ruim tachtig jaar onafgebroken populair onder een bepaalde groep huiseigenaren. Het is de bijzondere sfeer die deze woningen bezitten met meestal huizenbezitters die passie hebben voor deze woonstijl. Sfeervol vanwege het glas in lood, de fraaie raampartijen, de kamer en-suite deuren, de royale dakoverstekken, terrazzovloeren in de hal en ga zo maar door! Daarom is het ook zo belangrijk dat deze sfeerelementen goed gepresenteerd worden.

Het hele verhaal

Een jaren 30 woning is een object met een verhaal. Weet je dit verhaal te vertellen, dan geeft dat potentiele kopers een nog beter beeld van de waarde van de woning. Er is vaak zo veel over de woning te vertellen. Mooi foto’s en goede inzichtelijke plattegronden zijn minimumvereisten. Denk ook eens aan de ontstaansgeschiedenis van de wijk en de woning!

Materiaalkennis

Het mag helder zijn dat naast deze sfeerkenmerken, er ook een degelijke materiaalkennis nodig is. Als u een jaren 30 woning ver- of aan koopt, wat ver- of koop ik dan eigenlijk? De woning is al bijna 90 jaar oud. Dan zal het wel goed zijn, toch? Dat klopt in de regel wel. Toch is er ook kaf onder het koren.

Waar u op moet letten zijn verbouwingen die hebben plaatsgevonden of uitbouwen zijn gerealiseerd. Helaas zijn deze ver-of aanbouwsels lang niet altijd van in de stijl en kwaliteit van de jaren 30. Sterker, soms zijn er ronduit slechte of verkeerde materialen gebruikt. Soms hebben er verbouwingen plaatsgevonden die ronduit devaluerend kunnen zijn voor het totaal. Goede materiaalkennis en bouwtechnische kennis van de originele bouw is onontbeerlijk, voornamelijk in combinatie met de aan of verbouw.

Kenmerken jaren 30 huiseigenaren

Jaren 30 huiseigenaren zijn echte liefhebbers. Veel jaren-30 bewoners weigeren om ooit van hun thuis te scheiden. Het wonen in hun jaren 30 woning is zo bijzonder vanwege de sfeer het gevoel en de passie voor het huis. Deze adoratie is vaak bijzonder uitgesproken, je bent een liefhebber of je bent het niet!
En wat is er prettiger als er een makelaar is die dat gevoel zonder veel woorden begrijpt! Die zonder woorden begrijpt wat er zo fijn is aan uw huis, de leuke hoekjes, doorkijkjes, de ligging. Ja, ik reken mijzelf absoluut tot een gepassioneerde liefhebber.

Over de auteur:

Dick van Ee is specialistisch Karakter Makelaar van jaren 30 woningen. In diverse blogs geeft hij vanuit zijn eigen praktijk tips aan huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Hij legt in zijn werk vooral de nadruk op de relatie met de verkoper en koper en brengt daarnaast een flinke portie kennis over jaren 30 woningen in. Passie voor het vak en deze unieke bouwstijl maakt hem onderscheidend in de markt.

GRATIS E-BOOK

Alles wat u wilt weten over het verkopen van een jaren 30 woning. Stap voor stap uitleg met onderwerpen als “Hoe herken je een goede verkoopstrategie?” en “Hoe bepaal je een realistische vraagprijs?”. Samen met diverse checklists en praktijkvoorbeelden geeft dit e-book u de perfecte basis voor een succesvolle verkoop.
Download e-book

Ebook Hoe_verkoop_ik_mijn_jaren_30_woning