Wat is een goede vraagprijs voor mijn woning?


Het bepalen van de waarde van een huis is meer dan de optelsom van harde feiten, zoals het woonoppervlak, de inhoud van de woning, het type woning en de staat van onderhoud. Potentiële jaren 30 kopers zoeken een thuis. Daarvoor gelden ook andere aspecten. Denk aan authentieke kenmerken en de typisch jaren 30 sfeer. De juiste makelaar neemt ook deze aspecten mee in de waardebepaling. Natuurlijk moet er gekeken worden naar de omgevingsfactoren zoals de locatie van de woning, zijn er scholen, winkels en openbaar vervoer in de directe omgeving te vinden? Zijn er veranderingen bekend volgens het vigerende bestemmingsplan?

Staat van onderhoud

De staat van onderhoud is één van de factoren die van belang is voor de vraagprijs. Is het schilderwerk goed bij gehouden, is het zink en loodwerk in goede staat of is er houtrot aanwezig.

Interne renovaties

Een jaren 30 woning met kunststof kozijnen of boeiboorden van trespa. Het komt voor! Met name bij jaren 30 woningen is het belangrijk om te letten op de verbouwingen. Zo ja, wat voor verbouwingen? Hoe zijn deze uitgevoerd? Zijn ze in de stijl van de woning uitgevoerd of zijn het soms letterlijk ‘puisten’ van bouwsels? Is de kamer en-suite nog aanwezig, het originele glas in lood en de paneeldeuren? Het zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de prijsbepaling van uw woning. Pleit ik ervoor dat authentiekere woningen per definitie meer op kunnen brengen? Nee hoor. Gemoderniseerde woningen waar bijvoorbeeld de en-suite is verwijderd zijn niet noodzakelijkerwijs minder waard. Het is wel van groot belang hoe deze aanpassingen zijn uitgevoerd. U mag van uw makelaar verwachten dat hij daar zicht op heeft. Wanneer er aanpassingen zijn gedaan kan dat zowel positief als negatief van grote invloed zijn op de uiteindelijke vraag- en opbrengstprijs van de woning.

Over de auteur:

Dick van Ee is specialistisch Karakter Makelaar van jaren 30 woningen. In diverse blogs geeft hij vanuit zijn eigen praktijk tips aan huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Hij legt in zijn werk vooral de nadruk op de relatie met de verkoper en koper en brengt daarnaast een flinke portie kennis over jaren 30 woningen in. Passie voor het vak en deze unieke bouwstijl maakt hem onderscheidend in de markt.

GRATIS E-BOOK

Alles wat u wilt weten over het verkopen van een jaren 30 woning. Stap voor stap uitleg met onderwerpen als “Hoe herken je een goede verkoopstrategie?” en “Hoe bepaal je een realistische vraagprijs?”. Samen met diverse checklists en praktijkvoorbeelden geeft dit e-book u de perfecte basis voor een succesvolle verkoop.
Download e-book

Ebook Hoe_verkoop_ik_mijn_jaren_30_woning