Waaraan herken je een succesvolle bezichtiging?


Wanneer u in gesprek gaat met een makelaar is het verstandig om hem te bevragen hoe hij een bezichtiging begeleidt. Er is namelijk veel verschil in de wijze hoe deze in de regel verlopen. Een bezichtiging kan namelijk ook een negatief effect hebben op de verkoop van uw woning.

Tijd

Tijd is één van de belangrijkste factoren. Trekt de makelaar voldoende tijd uit om de hele woning te laten zien. De grootste klacht die ik als makelaar hoor, is dat geïnteresseerden in meer of mindere mate de hete adem in hun nek voelden van de verkopend makelaar. Onuitgesproken, maar met een houding van, door, door, door alstublieft. Dit wordt meestal als zeer hinderlijk ervaren.
Is een langdurige bezichtiging dan altijd beter? Vanzelf niet. Soms wil een geïnteresseerde even een eerste indruk van een te koop aangeboden woning hebben. En heeft juist behoefte aan “snelle” rondleiding. Kortom de mensenkennis van de makelaar kan een bezichtiging maken of breken.

Enthousiasme van de makelaar

Het enthousiasme van de makelaar maakt het verschil bij een bezichtiging. Ook al neemt hij ruimschoots de tijd. Is er geen passie voor het verhaal van de woning, dan slaat de makelaar helaas de plank helemaal mis. Juist bij de verkoop van een jaren 30 woning is passie voor de woning zo belangrijk. Echter de passie moet wel weer specifiek gerelateerd zijn aan uw te verkopen woning. In algemeenheden praten voegt niets toe. Het moet gaan over vragen als: Wat maakt het wonen in uw woning nu zo aantrekkelijk? Wat zijn de leuke hoekjes en doorkijkjes? Hoe staat de zon waar je in het vroege voorjaar je kopje koffie buiten kunt nuttigen.

Kennis van de makelaar

Kennis van de woning is ook heel belangrijk. Wanneer de woning goed is opgenomen bij de intake, dan mag je verwachten dat de makelaar daar goed en enthousiast over kan vertellen. Het belangrijk is om het hele verhaal van de woning te vertellen, zodat toekomstige kopers de waarde van de woning in gaan zien en beleven. Dat is storytelling! Is er iets te melden uit de geschiedenis? Wie hebben er vroeger gewoond? Misschien wel een notabele uit vroeger tijden? Een huis is leuk. Een huis met een verhaal is bijzonder!

Over de auteur:

Dick van Ee is specialistisch Karakter Makelaar van jaren 30 woningen. In diverse blogs geeft hij vanuit zijn eigen praktijk tips aan huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Hij legt in zijn werk vooral de nadruk op de relatie met de verkoper en koper en brengt daarnaast een flinke portie kennis over jaren 30 woningen in. Passie voor het vak en deze unieke bouwstijl maakt hem onderscheidend in de markt.

GRATIS E-BOOK

Alles wat u wilt weten over het verkopen van een jaren 30 woning. Stap voor stap uitleg met onderwerpen als “Hoe herken je een goede verkoopstrategie?” en “Hoe bepaal je een realistische vraagprijs?”. Samen met diverse checklists en praktijkvoorbeelden geeft dit e-book u de perfecte basis voor een succesvolle verkoop.
Download e-book

Ebook Hoe_verkoop_ik_mijn_jaren_30_woning