Verkoopstyling, verdien ik dat wel terug?


Bij jaren 30 woningen zijn authentieke details in de loop der jaren soms beschadigd of zelfs helemaal verdwenen. Soms is het gewenst om de woning aan te passen aan de eisen van de huidige tijd of wensen van de toekomstige bewoners. Het kan een waardevolle toevoeging zijn om gebruik te maken van verkoopstyling of het toevoegen van een renovatiesuggestie aan de totaalpresentatie bij de verkoop van uw woning. Daardoor wordt het overallbeeld van de te verkopen woning completer. Het geeft inzicht in mogelijke aanpassingen waar potentiële kopers niet direct aan denken. U geeft ze als het ware op een presenteerblaadje suggesties mee. Zeker als er naast de visualisaties ook een prijsindicatie is toegevoegd.

Verkoopstyling

Over smaak valt niet te twisten. Een neutrale inrichting of aankleding van de woning verkoopt vaak het beste. Soms is een stijl heel uitgesproken of de woning staat leeg vanwege overlijden van laatste bewoners die soms een hoge leeftijd hebben bereikt. Het is dan verstandig om een interieurspecialist in de arm te nemen om de woning met heel eenvoudige, of soms juist rigoureuze, middelen optimaal in te richten.

Een renovatie of verbouwplan

U wilt voor de beste prijs en bij voorkeur zo snel mogelijk verkopen. Een aanpassing en/of verbouwing kan dit echter verhinderen. Zo zijn er in de jaren 80 veel comfortabele aluminium schuifpuien geplaats in plaats van de sfeervolle openslaande deuren. Of de kamer en-suite deuren met hun fraaie glas in lood zijn verwijderd. Soms heeft de woning zelfs nergens isolatie. Wat is er dan prettiger voor een potentiële koper als er een uitgewerkt plan met offertes bij de verkoopinformatie is toegevoegd? Het terugplaatsen van de openslaande deuren, de en-suite deuren, of het aanbrengen van isolatie van zowel glas, spouw en/of dak, gepresenteerd met een vrijblijvende offerte. Het kan allemaal! De potentiële koper heeft daarmee gelijk inzicht over de meerkosten van de eventuele aanpassingen die hij zou wensen van de woning.

Vakspecialisten

Het verbouwen van een jaren 30 woning vraagt om vakspecialisten, zodat u de waarde van uw woning verhoogt. Er zijn aannemers die zich gespecialiseerd hebben in de jaren 30 (ver)bouw bijvoorbeeld of bedrijven die prachtige terrazzovloeren kunnen leggen. Ze zijn niet alleen goed in hun vak, maar delen ook de liefde en passie voor de jaren 30 woning. Zodat u hen het werk met een gerust hart kunt toevertrouwen. Van het terugbrengen van een kamer en-suite tot en met het plaatsen van glas in lood in dubbele beglazing. Van een nieuwe keuken in stijl van de woning tot en met een complete renovatie. Een aannemer die de liefde voor de jaren 30 woning deelt, kijkt met een heel andere blik naar een renovatie als een gewone aannemer.

Over de auteur:

Dick van Ee is specialistisch Karakter Makelaar van jaren 30 woningen. In diverse blogs geeft hij vanuit zijn eigen praktijk tips aan huiseigenaren die hun woning willen verkopen. Hij legt in zijn werk vooral de nadruk op de relatie met de verkoper en koper en brengt daarnaast een flinke portie kennis over jaren 30 woningen in. Passie voor het vak en deze unieke bouwstijl maakt hem onderscheidend in de markt.

GRATIS E-BOOK

Alles wat u wilt weten over het verkopen van een jaren 30 woning. Stap voor stap uitleg met onderwerpen als “Hoe herken je een goede verkoopstrategie?” en “Hoe bepaal je een realistische vraagprijs?”. Samen met diverse checklists en praktijkvoorbeelden geeft dit e-book u de perfecte basis voor een succesvolle verkoop.
Download e-book

Ebook Hoe_verkoop_ik_mijn_jaren_30_woning