Nairacstraat 23

3771 AW Barneveld

€ 425.000,-

woonoppervlakte: 149 m²

Omschrijving

COMFORTABELE, SFEERVOLLE WONING

Deze zeer goed onderhouden twee-onder-één-kapwoning staat in een rustige, echte jaren-dertig straat in het centrum. Typerend is de rust en regelmaat in het straatbeeld door de kenmerkende maar gevarieerde bouwstijl van die tijd.

In het huis zijn authentieke stijlkenmerken zoals onder andere glas-in-lood, een originele schouw, paneeldeuren. Dit wordt gecombineerd met modern wooncomfort. De woning is heel ruim en heeft zes slaapkamers, waarvan er twee samengetrokken zijn. De tuin is onder architectuur aangelegd en ligt op het noordoosten

In het kort:

  • Perfecte ligging in het centrum en toch veel privacy.
  • In uitstekende staat van onderhoud.
  • Modern wooncomfort.
  • Veel authentieke details.
  • Tuin met overkapte zithoek.
  • Parkeren voor de deur met vergunning

Indeling:

Bij aankomst vallen gelijk de jaren-30 details op. Het smalle glas-in-lood-raam naast de voordeur de daaronder de ingemetselde karakteristieke brievenbus de mooie erker met glas en lood en het metselwerk. Via een pad aan de zijkant van de woning kunnen we achter het huis komen middels een afsluitbare poort.

Als we het huis binnengaan worden we verrast door de authentieke jaren- dertig-gang met de mozaïek groene tegel lambrisering verlevendigd met kleine tableaus en de terrazzovloer met bies en aan de zijwand doorgezette plint.  Alle  paneeldeuren met fraaie aftimmering aan de kozijnen compleet met neuten zijn nog aanwezig.  Via de hal is het toilet en de (droge) kelder met tegelvloer en rondom praktische bergplanken bereikbaar.

In de woonkamer is veel lichtinval door de erker en door bovenraampjes van glas-in-lood voor fraaie lichteffecten. De zijramen in de erker zijn van “lood-in-glas”. De oorspronkelijke kamer-en-suite- deuren met glas-in-loodramen zijn in prefecte staat. In de voorkamer is de authentieke betegelde schoorsteen en in de achterkamer in een houtkachel. De moderne hoekkeuken van Italiaanse makelij met natuurstenen aanrechtblad is zeer compleet ingericht met diverse apparatuur zoals: een stoomoven, een ingebouwde koffiemachine, aparte magnetron en ingebouwde keukenboiler.

Via een aangebouwde bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en -droger komen we in de tuin.

 

Eerste verdieping

De trap naar boven heeft originele jaren-dertig stijlkenmerken, die ook in de trap naar de zolder doorgetrokken zijn.

Hier ook weer de authentieke paneeldeuren compleet met originele kozijnen en deurkrukken. Er zijn drie slaapkamers. Daarvan zijn er twee samengevoegd. (zie plattegrond) Verder een royale badkamer met toilet, aparte douchehoek, ligbad en vloerverwarming. De ouderslaapkamer is aan de voorkant van het huis over de hele breedte van de woning. De slaapkamers hebben veel lichtinval en sommigen zijn voorzien van inbouwkasten. Over de hele breedte van het huis is aan de achterzijde een betegeld balkon met houten hekwerk aangebracht. Het balkon is toegankelijk via openslaande deuren in de achterste slaapkamer.

Tweede verdieping

Hier zijn nog 3 ruime slaapkamers met voldoende lichtinval via Velux dakramen en  de originele dakkapel. Handig zijn de met schuifdeurtjes afgewerkte bergruimten rondom.  De cv-ketel bevindt zich in een inbouwkast op één van de kamers.

Zolder

Middels een vlizotrap op de overloop komen we op de bergzolder.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze woning? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We laten de woning graag aan u zien tijdens een bezichtiging.

Mail: info@karaktermakelaars.nl

Telefoon: 0342-745 790

Plattegrond

 

Kenmerken

Binnenkort meer informatie!

Kaart & buurt

Ligging

De woning staat in het centrum van het dorp. De Nairacstraat verbindt het station met het centrum.  Bijna alle voorzieningen zijn op een steenworp afstand. Zoals:  bibliotheek, gemeentehuis, twee musea, waarvan één in het dorp het Nairac museum en één aan de rand van het dorp, het Barnevelds Pluimveemuseum. Er zijn veel sport- en uitgangsgelegenheden. Ook heeft Barneveld het Schaffelaar theater.

In de directe omgeving zijn kerken en scholen voor basis- en voortgezet onderwijs van verschillende signatuur. 

Gemeente Barneveld

De gemeente Barneveld ligt midden in de provincie Gelderland. Vlakbij de Veluwe met zijn bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er is een goede verbinding met de A1 en de A30. Ook de ontsluiting via openbaar vervoer (bus en trein) is uitstekend. De gemeente Barneveld telt ongeveer 58.000 inwoners, waarvan er ca. 33.800 in Barneveld zelf wonen.